dnes máme 1.7., sluníčko nám svítí a jak jinak začít tenhle krásný měsíc než novým dílem Food Inspiration, tentokrát již po 16. :)
svačina: ovesná buchta se šmakounovým krémem
recept: 60g
vloček, které jsem namočila do vody, aby nasákly, lžičku jsem jich
odebrala do krému, dále 1vejce, 2 bílky(já použila 70ml tekutých bílků),
najemno nastouhanou cuketu (já dala 70g), lžičku holandského kakaa,
perníkové koření a skořici=vše spolu
rozmícháme a dáme péct do formy cca na 15-20minut na 180°C. Na krém jsem
použila 50g najemno nastrouhaného švestkového Šmakouna a lžičku vloček,
kterou jsme odebrali z korpusu, můžete přidat i sladidlo. A to jsem
rozmixovala dohladka a dala vychladit. Když je korpus upečený, počkáme
až vychladne, nakrájíme ho na čtverečky, jeden díl vždy potřeme krémem a
druhým přiklopíme.
Hodnoty celé dobroty jsou B: 31,5g, S: 41,5g a T: 11,5 g
svačinky: míchané bílky se žampiony a jarní cibulkou a domácí vajíčko, krůtí šunka, zelenina a racio chlebíčky
svačina: ovesná buchta se šmakounovým krémem podruhé :)
snídaně: ovesná kaše s bílkem z jemných vloček Mornflake, káva a čaj Oxalis
ovesné vločky Mornflake opravdu můžu jen doporučit :)
oběd: seitan special, pečené brambory, květák a cuketa
svačina: sušenky z ovesných vloček a šmakouna, rozmixovaný tvaroh s holandským kakaem a flavdrops
noční svačinka mého přítele: mozarela, rajčátka, olivy a bagetka
snídaně: rýžová kaše z rýžových vloček Arax, s bílkem a tvarohem
snídaně mého přítele: ovesná kaše s kakaem, čokoládou a banánem
snídaně: jáhlová kašička z jáhlových vloček Arax, s bílkem a maple zero syrupem od myprotein
snídaně: ovesná kaše s bílkem, cuketou, skořicí, perníkovým kořením a tvarohem vyšlehaným s holandským kakaem
večeře: Šmakoun hlíva ústřičná, pečené brambory, cuketa a květák
večeře: racio obalené v bílku, zeleninový salát s tuňákem
snídaně: ovesná kaše z Mornflake vloček a bílkem
snídaně: pohanková kaše z pohankové krupice Šmajstrla s bílkem, perníkovým kořením a tvarohem a čajem a kávou Oxalis
večeře: moje oblíbená zapečená rýže s tuňákem, žampiony, špenátem, květákem a hráškem
snídaně: jáhlová kašička z jáhlových vloček Arax s flavdrops a bílkem
moje vaření na další dny pro mě a přítele
snídaně: ovesná kašička s bílkem a myzero butterscotch syrupem
večeře: nahoře moje večeře šmakoun uzený, pečené brambory, žampiony a zelenina
dole večeře přítele: kuřecí maso, vajíčka, pečené brambory a zelenina
oběd: seitan special, pečené brambory, cuketa, květák, kukuřice a ředkvičky
večeře: opět moje zapečená basmati rýže s kurkumou, tuňákem, květákem, špenátem, hráškem, bílkem a olomouckým tvarůžkem
cheat snídaně č.2
cheat snídaně č.1
večeře: šmakoun uzený, pečené brambory, cuketa a květák a k tomu výborný zelený sypaný ledový čaj od Oxalis s příchutí rybíz-jablko
odpolední svačinka: racio chlebíky s krůtí šunkou a okurkou, k tomu rozmixovaný tvaroh s holandským kakaem a banánovým flavdrops a kávička Oxalis s příchutí belgických pralinek
Doufám, že se vám dnešní 1.červencový díl Food Inspiration líbil a že jste se inspirovali.
Hezký den přeje vaše Martina :)
Můžu se zeptat jak děláš kaše že jsou vždy tak krásně nadýchané?
OdpovědětVymazatAhoj, určitě můžeš všechny kaše dělám stejně :) vločky přes noc zavřu do sklenice s vodou, ráno povařím, přidávám vodu podle konzistence a míchám a míchám , cca 3 minutky před dovařením přimíchám bílek a ještě krátce povařím a míchám :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAhoj Marti,krásný blog a super recepty.Hltám každý článek a slintám u receptů.Jen tak dál.Držím palečky..
OdpovědětVymazatjuu děkuji moc, to mě potěšilo :)
Vymazat