středa 1. července 2015

Food Inspiration 16 )

Ahojky,
dnes máme 1.7., sluníčko nám svítí a jak jinak začít tenhle krásný měsíc než novým dílem Food Inspiration, tentokrát již po 16. :)


 svačina: ovesná buchta se šmakounovým krémem
recept: 60g vloček, které jsem namočila do vody, aby nasákly, lžičku jsem jich odebrala do krému, dále 1vejce, 2 bílky(já použila 70ml tekutých bílků), najemno nastouhanou cuketu (já dala 70g), lžičku holandského kakaa, perníkové koření a skořici=vše spolu rozmícháme a dáme péct do formy cca na 15-20minut na 180°C. Na krém jsem použila 50g najemno nastrouhaného švestkového Šmakouna a lžičku vloček, kterou jsme odebrali z korpusu, můžete přidat i sladidlo. A to jsem rozmixovala dohladka a dala vychladit. Když je korpus upečený, počkáme až vychladne, nakrájíme ho na čtverečky, jeden díl vždy potřeme krémem a druhým přiklopíme. 
Hodnoty celé dobroty jsou B: 31,5g, S: 41,5g a T: 11,5 g


 svačinky: míchané bílky se žampiony a jarní cibulkou a domácí vajíčko, krůtí šunka, zelenina a racio chlebíčky 


 svačina: ovesná buchta se šmakounovým krémem podruhé :)


 snídaně: ovesná kaše s bílkem z jemných vloček Mornflake, káva a čaj Oxalis
ovesné vločky Mornflake opravdu můžu jen doporučit :)


 oběd: seitan special, pečené brambory, květák a cuketa


 svačina: sušenky z ovesných vloček a šmakouna, rozmixovaný tvaroh s holandským kakaem a flavdrops


 noční svačinka mého přítele: mozarela, rajčátka, olivy a bagetka


 snídaně: rýžová kaše z rýžových vloček Arax, s bílkem a tvarohem


 snídaně mého přítele: ovesná kaše s kakaem, čokoládou a banánem


 snídaně: jáhlová kašička z jáhlových vloček Arax, s bílkem a maple zero syrupem od myprotein


 snídaně: ovesná kaše s bílkem, cuketou, skořicí, perníkovým kořením a tvarohem vyšlehaným s holandským kakaem


 večeře: Šmakoun hlíva ústřičná, pečené brambory, cuketa a květák


 večeře: racio obalené v bílku, zeleninový salát s tuňákem


 snídaně: ovesná kaše z Mornflake vloček a bílkem


 snídaně: pohanková kaše z pohankové krupice Šmajstrla s bílkem, perníkovým kořením a tvarohem a čajem a kávou Oxalis 


 večeře: moje oblíbená zapečená rýže s tuňákem, žampiony, špenátem, květákem a hráškem


 snídaně: jáhlová kašička z jáhlových vloček Arax s flavdrops a bílkem 


 moje vaření na další dny pro mě a přítele

 
 snídaně: ovesná kašička s bílkem a myzero butterscotch syrupem


 večeře: nahoře moje večeře šmakoun uzený, pečené brambory, žampiony a zelenina
dole večeře přítele: kuřecí maso, vajíčka, pečené brambory a zelenina



 oběd: seitan special, pečené brambory, cuketa, květák, kukuřice a ředkvičky


 večeře: opět moje zapečená basmati rýže s kurkumou, tuňákem, květákem, špenátem, hráškem, bílkem a olomouckým tvarůžkem



 cheat snídaně č.2


 cheat snídaně č.1


 večeře: šmakoun uzený, pečené brambory, cuketa a květák a k tomu výborný zelený sypaný ledový čaj od Oxalis s příchutí rybíz-jablko


odpolední svačinka: racio chlebíky s krůtí šunkou a okurkou, k tomu rozmixovaný tvaroh s holandským kakaem a banánovým flavdrops a kávička Oxalis s příchutí belgických pralinek

Doufám, že se vám dnešní 1.červencový díl Food Inspiration líbil a že jste se inspirovali.

Hezký den přeje vaše Martina :)



5 komentářů:

  1. Můžu se zeptat jak děláš kaše že jsou vždy tak krásně nadýchané?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě můžeš všechny kaše dělám stejně :) vločky přes noc zavřu do sklenice s vodou, ráno povařím, přidávám vodu podle konzistence a míchám a míchám , cca 3 minutky před dovařením přimíchám bílek a ještě krátce povařím a míchám :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti,krásný blog a super recepty.Hltám každý článek a slintám u receptů.Jen tak dál.Držím palečky..

    OdpovědětVymazat