Ahojky,
dnes mám pro vás takový malý speciál o mé přípravě kašiček. Každý den mi přijde od někoho z vás zpráva, jak dělám kaše, tak jsem vám dnes celou přípravu této dobroty nafotila a teď vám napíšu jak na to :) Těšíte se? :)
Co budeme potřebovat?
Přes noc namočené ovesné vločky(dávam 50g-70g) vodě(používám jemné buď od Emca, z Lidlu nebo teď moje nejoblíbenější Superfast od Mornflake)
Hrnec na vaření(já mám nejraději tento "pískáček" s dvojitým dnem, vločky se nepřipalují a dobře se umývá)
Bílky(buď mám tyto tekuté z Makra, nebo použiju klasický bílek)
Do hrnce s dvojitým dnem naliju vodu a dám vařit, po minutce přiliju naložené ovesné vločky a nechám povařit
Kdo chce může přidat i najemno nastrouhanou cuketu(dávam cca 70-80g)
Cuketu dám vařit spolu s ovesnými vločkami
A míchám a vařím :)
Podle požadované konzistence a hustoty kaše přidávám vodu
Opět během vaření promíchám :)
Do hrnečku si mezitím připravím bílek(30-50ml) a metličkou malinko našlehám, ale nemusíte :)
Bílek pomalu přidávám do kaše a opět hezký promíchám :)
Kašička díky bílku získá krémovitou konzistenci :)
Kaši ochucuju nejčastěji perníkovým kořením a skořicí, ale můžete použít, to co máte nejraději vy :)
Koření přisypu do kaše a opět promíchám :)
Kaše je hotová a můžeme jít dlabat :)
A tady už je kaše naservírovaná v mističce a připravená, až ji sním a pochutnám si :)
Dobrou chuť přeje Vaše Martina :)
A poměr vloček a vody ?
OdpovědětVymazatVloček dávam 50g-70g a vody podle toho kolik si vločky vezmou, vodu neřeším :)
VymazatSuper díky za recept
OdpovědětVymazat